frameprothese
 

Wat is een frameprothese?

Een frameprothese is een metalen constructie met daarop tandvleeskleurige kunsthars waarin wij tanden en/of kiezen vervaardigen. Dit is net als bij de partiële plaatprothese een uitneembare oplossing. De frameprothese is duurzamer dan een plaatprothese en is daardoor ook iets duurder.

Hoe verloopt de behandeling?
Op de eerste afspraak komt u langs om alles door te nemen. We kijken wat voor u de mogelijkheden zijn en wat uw wensen zijn. We kunnen hierna de afdrukken maken. Dit doen we door middel van een afdruklepel en afdrukmateriaal (alginaat), waar we vervolgens een model van maken. We sturen de modellen op naar het laboratorium, dat voor ons het frame gaat maken.

Op de tweede afspraak komt u langs om het frame (zonder de tanden en kiezen) te passen. Tevens wordt bepaald waar de tanden en kiezen ten opzichte van de kaak komen: de zogenaamde ‘beet’. Vervolgens wordt er in overleg met u een kleur uitgekozen en bespreken we ook uw eventuele overige wensen.

Op de derde afspraak komt u langs om het frame te passen. Het kan gebeuren dat er het een en ander nog aangepast moet worden. Pas als alles naar wens is maken we het frame af en wordt hij afgeleverd op uw vierde afspraak.

Waar moet ik op letten?
U zult in het begin moeten wennen aan het frame. Dit duurt normaal gesproken maar eventjes. Uw mond moet wennen aan het nieuwe hulpmiddel. Het kan zijn dat u tijdens de gewenningsperiode wat zere plekjes in de mond krijgt. Dit is geen probleem: u kunt gerust langskomen zodat we de frameprothese aanpassen.

Houdt u er rekening mee dat u het frame in de nacht uitdoet, zodat uw kaak wat rust krijgt. U kunt het frame uitdoen bij het poetsen, zodat u uw mond goed kunt reinigen en het frame zelf ook goed kunt poetsen. Als u het frame in de mond houdt, kunt u niet overal even goed bij.

frameprothese
Plak deze code vervolgens ook onmiddellijk na de openingstag:
Bel ons voor een gratis intake