Immediaatprothese (noodgebit)

 

De immediaatprothese is de eerste volledige prothese die direct na het trekken van de laatste tanden en kiezen geplaatst wordt. De prothese is al gemaakt voordat de tanden en kiezen getrokken worden. Direct na het trekken wordt de immediaatprothese over de wonden geplaatst. De prothese zit als een soort verband. Als de wonden beginnen te genezen kunt u langzaam gaan wennen aan uw eerste prothese. Dat vraagt tijd en gaat bij de een veel sneller dan bij de ander.

 

In het begin slinkt de kaak snel waardoor de prothese steeds minder goed aansluit. Onze tandprotheticus kan de prothese aanpassen aan de nieuwe kaakvorm door een nieuw binnenlaagje aan te brengen (rebasing). Na ongeveer vier maanden is de kaak grotendeels hersteld tot zijn uiteindelijke vorm en gaat het slinken veel langzamer. Soms is de situatie in de mond erg lastig te bepalen en wordt er gekozen voor een immediaat-noodprothese. Deze wordt nadat de kaak geslonken is vervangen door een volledig nieuwe prothese.

Na een half jaar heeft u weer recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering voor het vervaardigen van een nieuw/definitief gebit. Lees hiervoor goed de voorwaarden van uw zorgverzekering.

Waar moet ik op letten?

Houdt u er rekening mee dat u de gebitsprothese na het trekken 48 uur inhoudt. Dit houdt het zwellen van de kaak tegen. Mocht u de prothese uitdoen, dan kan het zijn dat de kaak zodanig gaat zwellen met als gevolg dat u de prothese niet meer inkrijgt. U kunt de prothese na de 48 uur uit nemen om de prothese te reinigen en wij raden u aan om de prothese s`nachts uit te nemen.  Zo kan uw kaak weer genezen en tot rust komen. 

 
 
Plak deze code vervolgens ook onmiddellijk na de openingstag:
Bel ons voor een gratis intake