Implantaten
 

Meer kwaliteit van leven met Implantaten

Al bijna 30 jaar bieden implantaten de mogelijkheid tanden volwaardig te vervangen. Implantaten zijn veilig en worden sinds tientallen jaren met succes toegepast in de tandheelkunde. Het implantaat neemt daarbij de functie over van een tandwortel en vormt zo de verankering voor een klikgebit of een vaste constructie. Ook voor u kunnen implantaten een weg zijn naar meer levenskwaliteit.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kleine, metalen schroef. Deze schroef bestaat uit lichaamsvriendelijk titanium en neemt de functie van de tandwortel over. Het implantaat wordt in het kaakbot geplaatst. Het kaakbot groeit vast in het oppervlak van het implantaat waardoor het implantaat stevig verankerd wordt. De ingroeifase duurt, afhankelijk van de uitgangssituatie, 6 tot 12 weken. Daarna wordt de klikgebit of vaste constructie bevestigd op de implantaat. In de tussentijd wordt uw huidige gebitsprothese aangepast zodat u niet zonder tanden rondloopt.

Klikgebit

Bij de traditionele methode blijft de uitneembare gebitsprothese zitten door een soort zuigwerking op het mondslijmvlies. Het kaakbot slinkt omdat het niet meer wordt belast. Hierdoor verliest de prothese haar houvast waardoor uw gebit gaat kantelen en drukken hierdoor krijgt u pijnlijke plekken op uw tandvlees.

Implantaten stabiliseren de uitneembare volledige gebitsprothese op het kaakbot. Ook bevordert  de implantaat het behoud van het kaakbot. U kunt de prothese probleemloos in- en uitnemen om deze te reinigen. De verankeringstechniek van implantaten bespaart u de vervelende bijverschijnselen van de traditionele, uitneembare prothese, zoals onvoldoende houvast en pijn. Een kleefpasta is niet meer nodig. De prothese zit bij het eten, lachen en spreken stevig vast in de mond.

De behandeling implanteren

Het plaatsen van een implantaat in het kaakbot is een kleine ingreep. Deze ingreep gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving maar is ook mogelijk onder volledige narcose. Vóórdat de implantaat belast mag worden, moet het kaakbot vastgroeien om het implantaat, zodat het implantaat duurzaam en stevig verankerd blijft. Dit ingroeiproces duurt, afhankelijke van de omstandigheden, 6 tot 12 weken. in de tussentijd wordt uw huidige gebitsprothese aangepast zodat u niet zonder tanden rondloopt.

 
Klik op de folder voor meer informatie
 
Plak deze code vervolgens ook onmiddellijk na de openingstag:
Bel ons voor een gratis intake