Kan ik tijdelijk zelf een breuk lijmen?

Nee, dit mag u absoluut nooit doen! Lijm, zoals secondelijm, is giftig en is niet geschikt voor gebruik in uw mond. Bovendien kan secondelijm uw kunstgebit dusdanig beschadigen dat extra reparatie noodzakelijk is. Achtergebleven lijmresten moeten worden weggeslepen, waardoor het gebit ‘te klein’ wordt en niet meer goed past. De kosten voor de reparatie worden daarmee hoger, omdat er van uw gebit een nieuwe afdruk gemaakt moet worden.
Hoe lang moet ik een noodgebit dragen?

Dit is per persoon verschillend bij de één gaat de genezingsproces sneller dan bij de ander. Afhankelijk van de genezing van uw kaak zal dit ongeveer 6 tot 12 maanden duren voordat u in aanmerking komt voor definitief kunstgebit.
Loop ik zonder tanden rond na het trekken?

Nee, u loopt niet zonder tanden en kiezen. Als de extracties van uw tanden en kiezen zijn uitgevoerd dan krijgt u direct uw immediaat prothese (noodgebit) geplaatst.
Wat vergoedt de zorgverzekeraar?

U kunt kijken bij ‘Tarieven en vergoedingen‘ of de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering nalezen. Mocht u er alsnog niet uitkomen, dan kunt u bij ons langskomen of contact met ons opnemen. Wij gaan dan voor u na of u recht heeft op een vergoeding.
Wat zijn implantaten?

Een implantaat is een kunstwortel. Het is gemaakt van titanium: een metaal dat als lichaamseigen weefsel wordt opgenomen. Er zijn geen allergische reacties op titanium bekend. Om de functie van de tandwortel over te kunnen nemen, wordt het implantaat met een korte ingreep in het kaakbot gezet.
Hoe worden implantaten aangebracht?

Implantaten worden in de kaak geplaatst door een implantoloog of door een kaakchirurg. Het is een korte ingreep en kan variëren van 30 tot 90 minuten. De ingreep vindt onder plaatselijke verdoving plaats. Vervolgens vergroeit het kaakbot met het implantaat. Deze ingroeiperiode varieert van zes tot tien weken.
Is de implantaat behandeling pijnlijk?

De behandeling zelf gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving maar is ook mogelijk onder volledige narcose, dus daar voelt u niets van. Er kan sprake zijn van enige napijn, net als bij normale tandartsbehandelingen. De tandarts of kaakchirurg zal u daarover adviseren en indien nodig iets voorschrijven.
Voor wie zijn implantaten geschikt?

Implantaten worden in de kaak geplaatst door een implantoloog of door een kaakchirurg. Het is een korte ingreep en kan variëren van 30 tot 90 minuten. De ingreep vindt onder plaatselijke verdoving plaats. Vervolgens vergroeit het kaakbot met het implantaat. Deze ingroeiperiode varieert van zes tot tien weken.
Hoe lang gaan implantaten mee?

In principe gaan implantaten een levenslang mee. Het succes van implantaten hangt af van zorgvuldige mondhygiëne. Net als bij een natuurlijk gebit zijn regelmatige controles bij de tandarts/mondhygiënist noodzakelijk.
Hoe betrouwbaar is de methode?

Implanteren in de kaak wordt al decennia toegepast. Deze behandelmethode is in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld. Inmiddels is het een zeer betrouwbare techniek. Alleen al in Nederland worden jaarlijks meer dan 100.000 implantaten met succes geplaatst. De overtuigende cijfers van ruim 96% geslaagde ingrepen maken implantaten steeds populairder.